I přes bojovný výkon až do konce se to nepodařilo. Kališníci podlehli extraligovému Kladnu

Zveřejněno 15.08.2023 | Martina Kramerová
Stadion neuspěl ani ve třetím přípravném utkání před novou sezonou. Kališníci tentokrát nevyzráli na extraligové Kladno. I když se hned v úvodu ujali vedení, soupeř dokázal vývoj čtyřmi góly otočit a zvítězil 4:2.
0. kolo, úterý 15.8.2023, 17:30

Litoměřice

DOMÁCÍ

2:4

(1:1, 1:2, 0:1)

Kladno

HOSTÉ
Branky a nahrávky: 2. Costa (Hrabík), 38. Jícha (Böhm) – 19. Beran (Ton, Babka), 26. Bláha (Prcházka), 30. Beran (Pytlík), 56. Procházka. Rozhodčí: Jechoutek, Kostourek – Štěpánek, Teršíp. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.

Litoměřice

Cichoň – Aubrecht, Tomek, Černohorský, Husák, Kroupa, Pavlák, Tůma, Böhm – Svoboda, Jícha, Sihvonen, Kordule, Kuťák, Guman, Hrabík, Costa, Vopat, Cikhart, Vitouch, Krupička

Kladno

Brízgala – Klikorka, Trojna, Veber, Hejda, Sideroff, Martenet, Ticháček – Kusý, Pytlík, Bláha, Strnad, Babka, Beran, Klepiš, Ton, Procházka, Melka, Filip
 

Reportáž

Kališníci začali proti Kladnu zostra a už po necelých dvou minutách oslavili vedoucí branku. Skóre zápasu otevřel Kale Costa, který vypálil z levého kruhu a ranou do horního růžku překonal Brízgalu.

O chvíli později mohl navýšit těsný náskok Kuťák, ve slibné šanci však trefil jen hostujícího brankáře. I když si Litoměřičtí připsali několik dalších gólových příležitostí, žádnou z nich nedokázali přetavit v branku, a vedení jim tak vydrželo jen do konce první třetiny.

V čase 18:34 totiž po křižné přihrávce Tona zacílil zcela přesně exkališník Matěj Beran a vyrovnal na 1:1. A byli to znovu Kladenští, kdo udeřil i na začátku prostřední periody.

Na konci 26. minuty Procházka nabil Ondřeji Bláhovi, jenž vystřelil od mantinelu. Cichoň nestačil sklapnout betony a kotouč skončil za brankovou čarou.

O chvíli později hosté zaúřadovali potřetí. Matěj Beran si zpracoval Pytlíkovu parádní přihrávku od pravého mantinelu a dělovkou z první rozvlnil síť litoměřické klece.

Kališníkům se těsně před přestávkou podařilo snížit. Böhm při vlastní přesilovce vyslal na kladenskou svatyni tvrdý projektil od modré, který sice orazítkoval jen tyčku, k dorážce se ale dostal Josef Jícha a pohotově puk uklidil za Brízgalova záda.

Litoměřičtí se v závěru snažili vyrovnat, kýženou trefu ale nepřidali. Výsledek naopak v čase 55:02 zpečetil další bývalý hráč Stadionu Martin Procházka, jenž prokličkoval mezi domácími obránci a prudkou střelou mezi Cichoňovy betony přidal čtvrtý zásah hostů.

Stadion tak neuspěl ani ve svém třetím přípravném utkání, s Rytíři padl 2:4.

 

Ohlasy po utkání

František Ptáček (HC Stadion Litoměřice): „Byl to poměrně slušný zápas, bohužel pro nás s nepříznivým výsledkem. Rozhodla tři taková vypnutí z herního systému u prvních třech gólů. Jinak snaha a úsilí obrovské, ve třetí třetině jsme měli více ze hry, ale branku jsme bohužel nevstřelili. Dostali jsme nešťastný gól, ale klukům nemohu upřít nasazení a pěkné akce.“

Otakar Vejvoda (Rytíři Kladno): „Byli jsme hodně nespokojení s první třetinou, ve které jsme kvůli našim chybám dovolili soupeři několik přečíslení. V prostřední části utkání jsme se od těchto chyb oprostili, měli jsme lepší pohyb a vytvořili jsme si relativně hodně šancí. Třetí perioda byla z našeho pohledu v útočné fázi pomalejší.“

 

Fotogalerie