Litoměřičtí přišli v Milevsku o nadějné vedení

Zveřejněno 20.09.2008 | Tomáš Nejedlo
Hokejisté litoměřického Stadionu ve 2. kole druhé hokejové ligy zavítali na led HC ZVVZ Milevsko. Litoměřičtí byli do poloviny zápasů lepším týmem a zaslouženě vedli již o tři branky. Poté vstřelili oba soupeři po jedné brance, aby v poslední části domácí rozpoutali brankový uragán, jehož výsledek byly další tři trefy v síti brankáře Volkeho. Ta poslední z hole Roberta Procházky padla až v čase 59:54, což může hosty hodně mrzet.
2. kolo, sobota 20.9.2008, 18:00

HC ZVVZ Milevsko

DOMÁCÍ

5:4

(0:2, 2:2, 3:0)

Litoměřice

HOSTÉ
Branky a nahrávky: 35. Suchánek (Kořánek, Krejčí), 40. Müller (Suchánek,. Štych), 47. Žlůva (Kořánek, Krejčí), 50. Müller (Schmied, Novotný), 60. R. Procházka (Suchánek) - 5. P. Procházka (Hilmich), 11. Bauer (Pánek, Tvrzník), 24. Hudec (Zámečník, Tvrzník), 37. P. Procházka (Buďa). Rozhodčí: Poskočil - Šperl, Vavruška. Vyloučení: 12:11. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Střely na branku: 29:19.

HC ZVVZ Milevsko

Anderle – Chaloupka, Schmied, Štych, O.Procházka, Žlůva, R.Procházka, Matouš - Šulčík, Šperger, Hamerle, Novotný, Suchánek, Fořt, Krejčí, Štefan, Kořánek, Urbanec, Müller, Kálal

Litoměřice

Volke – Vejvoda, Kaltenböck, Kolbaba, Jakl, Šindela, Hillmich - Tvrzník Buďa, Hudec, Zámečník, Patzenhauer, Bauer, Horejsek, Pánek, Myšík, P.Procházka, Veverka, D.Svoboda, J.Svoboda
 

Reportáž

Do zápasu druhého kola základní části druholigové soutěže nastoupili Litoměřičtí bez svého nejzkušenějšího hráče Antonína Hanzla, ale s odhodláním odčinit prohru z úvodního kola z Písku. V jihočeském Milevsku se začalo pěkně od podlahy a v 5. minutě zápasu již hostující Stadion vedl. Přesilovou hru po nahrávce Tomáše Hillmicha využil Petr Procházka - 0:1. Litoměřice byly i nadále aktivnějším týmem a odměnou jim za to byl druhý gól v síti domácího brankáře Andreleho. Kombinaci Pánka a Tvrzníka zhodnotil David Bauer ve druhou trefu v zápase - 0:2.

Začátek druhé části zápasu začal podobně jako u té první. Nabídnutou přesilovou hru dokázal využít ve 24. minutě druhý nejzkušenější hráč hostí, dvaačtyřicetiletý Josef Hudec - 0:3. Litoměřický hrající trenér Daniel Tvrzník si u této trefy připsal druhou asistenci v zápase. Ve 35. minutě se přeci jen prosadili i domácí Vzduchotechnici. Přesilovou hru využila nová milevská akvizice z nedalekého Písku zkušený Milan Kořánek - 1:3. O dvě minuty později vedl Stadion opět o tři branky. Další početní výhodu přetavil ve čtvrtý gól Petr Procházka - 1:4. Podíl na této brance si připsal někdejší prvoligový hráč Ústí a Kadaně ostřílený Milan Buďa. Když už se hosté viděli v šatně, ztrestal jejich chvilkovou nepozornost nekrytý Jiří Müller a těsně před druhou přestávkou snížil na 2:4.

Do třetí části naordinoval milevský trenér Rudolf Suchánek st. svým svřencům ofenzivní hokej a ti jeho přání vyslechli. Ve 47. minutě se od modré čáry prosadil urostlý obránce Ondřej Žlůva a zdramatizoval zbytek zápasu - 3:4. Od tohoto zásahu uběhly tři minuty a probuzené Milevsko vyrovnalo! O branku v síti Martina Volkeho se podruhé v zápase postaral Jiří Müller - 4:4. Domácí ZVVZ hnáni svými fanoušky byli najednou pány ledu a na užším kluzišti převzali otěže zápasu. O útočném snažení domácího celku svědčí o poměr střel na branku (29:19). Když už se zdálo, že zápas spěje do prodloužení, natáhl na modré ke své velmi obávané střele Robert Procházka a v čase 59:54 k obrovské domácí radosti strhl vedení na stranu Milevska - 5:4. Procházka tak opět zanechal vzkaz všem druholigovým gólmanům, pro které jsou jeho střely noční můrou.

Ani ve druhém představení v sezóně se tak Litoměřice bodů nedočkaly, i když v Milevsku k nim měly o hodně blíže.