Litoměřice rozstřílely outsidera ze Slanýho

Zveřejněno 11.11.2007 | Redakce
Zápas kočky s myší připomínal duel 12. kola druhé ligy mezi Litoměřicemi a Slaným. Domácí hráči Stadionu byli v celém průbehu zápasu jasně lepší a zcela po zásluze nakonec zvítězili 8:0, když hattricku dosáhl David Nedorost.
12. kolo, neděle 11.11.2007

Litoměřice

DOMÁCÍ

8:0

(1:0, 4:0, 3:0)

Slaný

HOSTÉ
Branky a nahrávky: 16. J. Svoboda (Nedorost), 28. Nedorost (Tvrzník), 30. Patzenhauer (Janus), 35. Nedorost (Tvrzník), 40. Zámečník (Patzenhauer, Kuda), 45. Nedorost, 46. Petrus, 55. Tvrzník. Rozhodčí: . Vyloučení: 9:12 - navíc V. Petráček 10.min, T. Petráček a Hybš dku. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 480.

Litoměřice

Dědek - Šindela, Štrycharz, Kuda, Opluštil, Jakl, Kolbaba, Macaj - J. Svoboda, Tvrzník, Janus, Gottfried, Patzenhauer, Zámečník, Musílek, Mišaga, D. Svoboda, Horejsek, Petrus, Nedorost.

Slaný

Vaňous - Iterský, Málek, Vaněk, T. Petráček, Řehoř, V. Petráček, Schlixxbier, Kohoutek - Novák, Průcha, Lapáček, Pavlík, Hudíček Hoffmann, Zelenka, Kregl, Hybš, Gellner, Hořák, Jánský.
 

Reportáž

Začátek utkání byl naprosto vyrovnaný. Po opatrném úvodu se do prvních náznaků příležitostí dostali domácí, ale slánský brankář Vaňous byl vždy pozorný. O steč Dědkovi branky se několikrát pokusili i Lvi, ale bez úspěchu. V 16. minutě se dostal ve vlastním oslabení do šance domácí Nedorost, jeho střelu Vaňous vyrazil, k puku se však dostal Jiři Svoboda, který projel přes několik bránících hráčů až před Vaňouse a otevřel tak skóre zápasu.

Na začátku druhé části ujeli hned dvakrát útočníci Litoměřic hostující obraně, ale Vaňous vždy výborně zakročil. Ve 28. minutě však už na střelu Davida Nedorosta v domácí přesilovce nestačil - 2:0. Hned v zápětí putoval na trestnou lavici i Jan Vaňek, jehož vyloučení potrestal v čase 28:39 přesnou střelou z levého kruhu Vlastimil Patzenhauer. Lvi mohli o chvíli později snížit, ale Dědek samostatný nájezd hostujícího hráče se štěstím kryl. Od té doby již byli domácí jasně lepším týmem a utkání se změnilo v souboj slánského brankáře Vaňouse s hráči Litoměřic. Po několika dalších šancích, se kterými si gólman Lvů poradil se trefil ve 35. minutě po druhé v zápase David Nedorost a dvě vteřiny před koncem druhé části překvapil Vaňouse ve vlastním oslabení Marek Zámečník.

Ve třetí části přidali s chutí hrající domácí ještě tři branky. Nejdříve ve 45. minutě dovršil hattrick David Nedorost, o půl minuty později přidal sedmý gól Jiří Petrus a poslední slovo měl v 55. minutě hrající kouč domácích Daniel Tvrzník. Domácí si vytvořili i celou řadu dalších příležitostí, které ale Zbyněk Vaňous pochytal. V průběhu třetiny byli do konce zápasu vyloučeni hráči Slaného Svatopluk Hybš a Tomáš Petráček, kteří zřejmě nevhodně okomentovali výkon rozhodčího.

Od druhé třetiny byly Litoměřice jednoznačně lepším týmem a jejich vysoké vítězství bylo naprosto zasloužené. Od dvojciferné porážky hosty zachránil jen brankář Zbyňěk Vaňous, který kromě osmi inkasovaných gólů předvedl celou řadu skvělých zákroků.

 

Ohlasy po utkání

Trenér Litoměřic: Věděli jsme, že nás čeká důležitý zápas se soupeřem ze spodku tabulky, tomu odpovídala nervozita hráčů v první třetině, ale od druhé třetiny jsme měli zápas jasně pod kontrolou a náš výkon se divákům musel líbit. Konečně jsme se zlepšili v koncovce, to rozhodlo minulý zápas se Sokolovem, dnes jsme navíc poprvé v sezoně udrželi čisté konto, i když je nutno konstatovat, že hosté byli nejslabším týmem, který se v Litoměřicích představil. Velká škoda je zranění Januse, který poslední zápasy odehrál v dobré formě, a v dalších zápasech s ním nemůžeme počítat. Musí říct, že dnes jsem byl spokojen s výkonem všech hráčů, a věřím že zlepšené výkony přitáhnou další diváky, protože atmosféra na zápasech je stále lepší, a jsme rádi, že hokej v Litoměřicích táhne.