Fantastická série pokračuje! Stadion udolal Benátky

Zveřejněno 12.01.2022 | Martina Kramerová
Stadion nadále zůstává stoprocentní. Ve 36. kole Chance ligy Litoměřičtí zavítali na půdu Benátek a po velkém boji brali triumf 4:2. Skóre otevřel v 10. minutě Riku Sihvonen, na kterého gólově navázali Ondřej Procházka, Josef Koláček a Martin Procházka. Benátečtí sice dvakrát dokázali snížit, na bodový zisk jim to ale nestačilo. Kališnická letka je od půlky listopadu neporažena.
36. kolo, středa 12.1.2022, 17:30

HC Benátky nad Jizerou

DOMÁCÍ

2:4

(0:1, 1:1, 1:2)

HC Stadion Litoměřice

HOSTÉ
Branky a nahrávky: 39. R. Duda (D. Král), 51. A. Dlouhý (Žůrek, Aubrecht) – 10. Sihvonen (R. Přikryl, M. Kadlec), 25. O. Procházka (Kracík, Klikorka), 50. Koláček (Berka, P. Marcel), 60. Martin Procházka (Kracík). Rozhodčí: Vrba, Zavřel – Otáhal, Sedláček. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 190. Střely na branku: 31:24. Zblokované střely: 6:13. Vhazování: . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

HC Benátky nad Jizerou

D. Král – Žůrek, Aubrecht, Bukač, Šedivý, Kunst, Hampl, Kovář – Duda, Dušek, Špaček – Dlouhý, Čederle, Jiruš – Průžek, Kalaj, Pabiška – Wiencek, Čermák, Vomáčka.

HC Stadion Litoměřice

Sklíba – Černohorský, Marcel, Holý, Výtisk, Jebavý, Klikorka, Kuboš – Kadlec, R. Přikryl, Válek – M. Procházka, Kracík, O. Procházka – Sihvonen, Jícha, F. Přikryl – Berka, Koláček, Hauser.
 

Reportáž

Stadion vyrazil do Benátek i bez nemocného brankáře Krále jako favorit a papírové předpoklady začal plnit už zkraje 10. minuty, kdy se mužstvo trenérů Bruka a Tvrzníka ujalo vedení. Při dvojnásobné přesilovce předvedli kališníci rychlou kombinaci, na jejímž konci stál Riku Sihvonen. Ten po Kadlecově přihrávce prudce vypálil z levého kruhu a otevřel skóre.

Na druhé straně se do slibné šance dostal Čederle, který dostal nabito od modré. V rozhodujícím momentu však minul. Na startu druhé třetiny na zimním stadionu v Benátkách zacinkala tyčka, kterou trefil z pravého kruhu Pabiška.

Brankovou konstrukci následně orazítkoval i dělovkou z obdobné pozice Martin Procházka. V čase 24:29 se průběžný výsledek měnil podruhé. Stadion získal díky Čermákově faulu výhodu přesilové hry a tu neváhal využít. Po Kracíkově pobídce se před benáteckou klecí ocitl Ondřej Procházka a z hranice brankoviště se štěstím překonal Daniela Krále.

Chvíli po polovině základní hrací doby vystrčili drápky domácí. Šedivý pokusem z levé strany nastřelil bližší tyčku, Duda už se však k dorážce nedostal. Stejný hráč pak tečoval Kunstovo nahození, Sklíba ale zasáhl betonem a puk za svá záda nepustil.

Krátce před odchodem do šaten se mohli benátečtí fanoušci přesto radovat z kontaktní trefy. Radek Duda se probil středem hřiště a projektilem z mezikruží zacílil přesně mezi Sklíbovy betony.

Těsný náskok Stadionu mohl zvýraznit v čase 43:42 Martin Procházka, který se proháčkoval do jasné brankové příležitosti. Král ale vytáhl parádní zákrok a litoměřického útočníka vychytal. V 50. minutě kališníci přece jen znovu odskočili na rozdíl dvou branek. Benátecký Král chtěl vypíchnout kotouč Koláčkovi, a tak si vyjel do kruhu. Jeho manévr se mu však nepovedl. Josef Koláček se k puku znovu dostal a přízemní ranou z ostrého úhlu rozvlnil síť opuštěné klece.

Benátky kontrovaly o necelou minutu později. Žůrkův pokus od modré otečoval Adam Dlouhý a puk zapadl za brankovou čáru. Přestože se domácí snažili ještě dorovnat stav a v závěru to zkusili bez brankáře, Litoměřičtí je ale potrestali. Do prázdné klece se trefil Martin Procházka. Stadion tak získal další tři body.

 

Ohlasy po utkání

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Prohráli jsme, ale klukům jsme za hru v pěti proti pěti poděkovali, protože jsme byli lepším týmem. Kdo utkání viděl, tak mě pochopí. Kritiku si zasloužíme za špatné řešení vyložených šancí. Toto je naše slabina, a proto se pohybujeme na sestupových příčkách."

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „Pro nás to bylo nesmírně těžké utkání. Vzhledem k jeho průběhu jsme rádi, že jsme ho vyhráli. V části zápasu jsme měli velké problémy při hře pět na pět. Máme silný tým v přesilových hrách, ve kterých jsme si pomohli. Přesně tohle nám dalo tři body."