Stadion v úvodním duelu přípravy padl. Mladíci nestačili na Kolín

Zveřejněno 06.08.2024 | Kateřina Kubatková
Značně omlazené sestavě Stadionu se první utkání nevydařilo podle představ a z Poděbrad se vrací s prohrou. Kališníci zásluhou Pajera a Tona dvakrát využili přesilovou hru, ale ani to na výhru nestačilo a s Kolínem prohráli 2:3.
přát., úterý 6.8.2024, 17:00

SC Kolín

DOMÁCÍ

3:2

(0:0, 2:1, 1:1)

Litoměřice

HOSTÉ
Branky a nahrávky: 25. Dommers (Gajda, Hujer), 37. Malínek, 49. Gajda – 23. Pajer, 47. Ton. Rozhodčí: Wagner, Zavřel - Brož, Juránek. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

SC Kolín

Málek – Krutil, Galvas, Petrovický, Aubrecht, T. Tůma, Moravec (C) – Pérez, Petrovský, Ryšavý – Gajda, Hujer, Handl – Gardoň, Malínek, Dommers – Matěj Beneš, Michal Beneš, Duchan.

Litoměřice

Michajlov – Černohorský (C), Pavlák, J. Tůma, Horáček, Žižka, Tomov, Šindelek – Tecl, Vitouch (A), Ton (A) – Pajer, Hrabík, Plos – Pospíšil, Rulc, Bareš – Fábry, Krupička.
 

Reportáž

Do prvního přípravného utkání vstoupili aktivněji Středočeši, kteří si první větší šanci vypracovali ve 4. minutě. Matěj Ryšavý zkusil z blízkosti bekhendem obalamutit Martina Michajlova, ten ale tento pokus prokoukl a skóre se nezměnilo.

Podruhé bekhendový blafák zkusil domácí Jakub Hujer, ani ten ale na litoměřického gólmana nevyzrál. Krátce před koncem první třetiny se o dorážku pokoušeli Malínek s Galvasem, ale ani jeden puk za brankovou čáru nedostal a v první třetině branka nepadla.

Na začátku prostřední periody zamířil na trestnou lavici Petr Gajda, jenž se provinil podrážením. V čase 22:48 se kališníci radovali z vedení a využité přesilovky. Hráči Stadionu se dostali do přečíslení a Lukáš Pajer, který ještě loni oblékal dres Kolína, zacílil přesně do odkryté klece.

Kozli ale záhy vyrovnali. Kotouč se po střele jednoho z domácích odrazil od Petra Gajdy na hůl Valdise Dommerse, který dorážku proměnil. Poté následovala vyloučení na obou stranách, ani jeden z týmů ale početní převahu nevyužil.

Tři a půl minuty před koncem druhé dvacetiminutovky se Středočeši poprvé v utkání ujali vedení. Tentokrát zachytil puk v mezikruží Vojtěch Malínek, který se dostal až před Michajlova a procedil kotouč mezi jeho betony.

Ve 45. minutě chtěli kozli odskočit na dvoubrankové vedení, když Pérez s Ryšavým ujeli kališnické obraně. Martin Michajlov ale předvedl povedený zákrok.

Po vyloučeních Handla a Krutila měl Stadion dvojnásobnou početní výhodu, kterou využil. Petr Ton se od modré čáry trefil k pravé tyčce Málkovy svatyně a vyrovnal na 2:2. Toto skóre ale příliš dlouho nevydrželo.

Od litoměřické branky neuběhla ani minuta a půl a Kolín se znovu radoval z vedení. Jeden z kališníků nechal kotouč na brankové lajně, kde se ho zmocnil Petr Gajda, jenž našel mezeru mezi betony litoměřického gólmana.

Zhruba devadesát vteřin před koncem základní hrací doby si Litoměřice vyžádaly oddechový čas, po němž se vrátili do hry bez brankáře a zkusili power-play. Roman Málek se v této části hry musel hodně otáčet, ale svou branku uhájil a Kolín zvítězil 3:2.

 

Ohlasy po utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): "Klasický první přípravný zápas, utkání po několika měsících na obou stranách. Většina hráčů byla juniorského věku. Byl to hodně takový syrový hokej, výsledek pro nás v tuhle chvíli není moc důležitý. Někteří hráči směrem k sezoně ukázali, že s nimi můžeme počítat, jiní nám toho naopak moc neukázali. Jsme rádi, že jsme hráče po dlouhé době viděli v zápase."